Blog: Jiří Reiter

Verax – errata

Převelice se omlouváme našim čtenářům, ale v gamebooku Verax se vyskytla sazečská chyba, část textu odkazu 280 byla překryta obrázkem, správné znění odkazu je:

Čti dále…

OZ – errata

Převelice se omlouváme našim čtenářům, ale v gamebooku OZ se vyskytla chyba, správné znění je:

odkaz č. 674: Do Poznámek průvodního listu si připiš slovo Spektra.

Házení kostkami v Zapovězených zemích

Zapovězené země – fantasy hra na hrdiny, kterou právě vydává nakladatelství Mytago. V tomto krátkém článku stručně představím, jakým způsobem se ve hře používají kostky.

Čti dále…

Tvorba postavy v Zapovězených zemích

Zapovězené země (v angličtině vyšlo jako Forbidden Lands) je fantasy hra na hrdiny, kterou k vydání chystá nakladatelství Mytago. V tomto krátkém článku stručně představím proces tvorby postavy. Vytvoření postavy v Zapovězených zemích trvá přibližně 15 až 30 minut. Pro přehlednost je tvorba rozdělena do dvanáct kroků:

Čti dále…

Zapovězené země

Kolem žebráka z Varassy se utvořil hlouček posluchačů. Tiše seděli ve svitu plápolajícího ohně a naslouchali jeho písním. Dlouho do noci jim zpíval o umrlcích a vlčích lidech, o kdejaké hrůzostrašnosti a o svých nejhorších obavách.

Cosi leží za horami, za mlhou a vytím vlků.
Cosi leží za závojem, ve hvozdech a stínu smrků.
Cosi kráčí, cosi šeptá, volá tě a vábí k sobě.
Přijdi k nám, chceš-li si troufat, chceš-li brzy ležet v hrobě.

Zapovězené země představují nové pojetí klasických fantasy her na hrdiny. V tomto sandboxovém survivalovém RPG nehrajete hrdiny, kteří se vypravují plnit úkoly určované někým jiným - naopak, jste tuláci a ničemové odhodlaní zapsat se do historie prokletého světa. Budete objevovat ztracené hrobky, bojovat s ukrutnými příšerami, bloudit divočinou, a pokud se toho dožijete, možná si i vybudujete a budete bránit svou vlastní tvrz.

Čti dále…