Přepracované vydání Příběhů Impéria

V Příbězích Impéria se skrývá tajemný a neprozkoumaný svět, který čeká jen na to, až ho objevíte. Můžete v dáli slyšet krákání havranů a rolničky skřítků a ve vzduchu se line vůně grogu, pečených jablek, kouře z třešňového dřeva a koriandru. Pod nohama cítíte mokrou londýnskou dlažbu a dobrodružství volá. Toto je doba Impéria, jaké nikdy předtím nebylo a už nikdy nebude.

příběhy

Před čtrnácti lety vyšlo první vydání vyprávěcí hry Příběhy Impéria (byla to první kniha, kterou jsme vydali). Bylo postupně následována dvěma rozšiřujícími příručkami. Svět Příběhů Impéria rozšířily také dva komiksy a karetní hra.

Hlavní kniha byla několikrát po doprodeji dotištěna, naposledy pak s novou obálkou a v pevné vazbě. Obsah se ale nikdy výrazně nezměnil. Až do teď. Konečně můžeme oznámit přípravu nového přepracovaného vydání.

příběhy

Konečně byla přepracována i herní pravidla. Celý systém byl sepsán od začátku znovu, tak aby bylo snazší s ním pracovat a bylo snadné s ním hrát i složité herní situace. Zohlednili jsme desetiletí otázek a nápadů hráčů. Doplnili jsme pravidla a rezervy a následky, aby byla práce s postavami ještě plastičtější. Přesto zůstává herní systém jednoduchý a měl by sloužit stejně jako systém starý. Ve zkratce i přes novou podobu pravidel by se hra měla hrát stejně, jen trochu snáz a bohatěji.

příběhy

Velká část textů byla nově napsána nebo silně přepracována. Přesto, pokud znáte původní vydání, text vám bude na mnoha místech povědomý.

Kniha bude mít zcela novou vizuální prezentaci – od úplně nového layoutu až po nové ilustrace. Pro knihu vzniklo více než 80 nových obrázků. Ty budou doplněny o stejné množství dalších ilustrací z předchozích příběhových projektů, jako například komiksy. I ty jsou však silně přepracovány a zasazeny do nového kontextu. Kromě toho vás čekají nové mapy a nová schémata. Více o tom, jak bude kniha vypadat, najdete na přiložených obrázcích. Jen mějte na paměti, že představují jen pracovní verzi. A spousta se toho může změnit.

příběhy

Kniha také obsahuje 8 nových ukázkových postav, se kterými si budete moci odehrát nové předpřipravené dobrodružství Stíny Londýna. To je napsáno tak, aby ukázalo nejen začínajícím hráčům, jak hrát, ale také ale také tak, aby jim ukázalo, jak nová dobrodružství tvořit.

A teď o tom, kdy kniha vyjde. Doufáme, že se ji podaří dokončit a dát do tisku v posledním čtvrtletí letošního roku, ale kvůli současnému nedostatek papíru a dlouhým čekacím lhůtám na tisk je možné, že se vydání přesune až na začátek příštího roku. Za sebe uděláme vše pro dřívější termín, ale uvidíme, jak se zvládne vše zorganizovat.

Každopádně se těšíme, až vám budeme moci knihu ukázat a spolu s vámi budeme ji držet hotovou v rukou.